LOVEFLOWERS – GOLDEN LEAVES (EP)

Artiest info
Website
facebook
Label: Loveflowers Americana
Info: Hemifran

‘Loveflowers’ is de naam van een Zweedse vijfkoppige Americana-muziek spelende formatie uit Västervik rond leadzangeres Yvonne Greiffe, haar drummende broer Michael Greiffe, leadzanger-gitarist Leif Thörner, contrabassist Mattis Johansson en Robert Ljungberg op pedal steel, lap steel, mandoline en gitaar. De groep werd al in 2006 opgericht door het Greiffe-duo en Leif Thörner en hun naar de groepsnaam getitelde debuutalbum verscheen in 2008. Daarna duurde het vijf jaar vooraleer ze hun tweede plaat “Bridge Or Barrier” op de markt loslieten. Beide albums werden indertijd op deze pagina’s door uw ondertekenende dienaar van een positieve recensie voorzien.

De band trok daarna naar Amerika waar ze zich met vallen en opstaan een weg probeerden te banen in het lokale Americana- en countrymilieu, een omgeving waar ze vooral de nodige inspiratie hebben opgedaan voor het schrijven van nieuwe nummers die nu tien jaar na de laatste albumrelease op een zes tracks tellende EP zijn beland. “Golden Leaves” is de titel van dit minialbum en ook van de eerste single en eerste song die op deze plaat is beland.

De zes nummers werden allemaal door het oprichtende trio gecomponeerd waarbij zangeres Yvonne Greiffe het schrijven van de songteksten voor haar rekening heeft genomen. Twee van de zes songs hebben we in een audioversie op de bijgaande video’s voor u ter kennismaking weerhouden. Eerst hoort u het nummer “Return My Heart” en daarna kunt u verder genieten van de albumafsluitende song “Final Dance” die een afscheidslied is geworden voor de in 2020 overleden moeder van de Greiffe-bandleden.

‘Loveflowers’ zegt zelf dat ze hun inspiratie voor deze songs hebben gehaald bij Americana- en countryartiesten als Daniel Lanois, Emmylou Harris en het duo Alison Krauss en Robert Plant die op plaat altijd weer weten te imponeren met hun harmonieuze samenzang. Naast de drie reeds in deze recensie vermelde songs krijgen we op dit album nog drie andere nummers met “Frozen Tears” over de natuur in de winterperiode, “Crossing Ocean” en het wat mysterieus klinkende “Sea Of Hope”.

(valsam)
“We cannot blame the Swedish Americana-band ‘Loveflowers’ to be overcreative. Debuting in 2008 with a first self-titled album and following that one up in 2013 with the album ‘Bridge Or Barrier’ has not been leading to high song supplies. Now ten years later, album number three ‘Golden Leaves’ appears as an EP with only six self-penned songs. Let’s hope that a next full-cd from ‘Loveflowers’ will be coming a bit sooner now.“ – www.rootstime.be